Vi är alla medvetna om att man måste böja sig en aning för att ta på sig strumporna, och detta kan redan vara kämpigt även utan skador. Om du då också skulle lida av en knäskada eller ett annat funktionshinder kan besvären förvärras ytterligare – men så behöver det inte vara. Genom att satsa på en strumppådragare kan du på ett snabbt, enkelt och smidigt sätt ta på dig dina strumpor, och det finns till och med varianter som hjälper dig med specifikt strumpbyxor.

 

Ha följande i åtanke innan du väljer strumppådragare

 

Vad är det då egentligen som kännetecknar en högkvalitativ strumppådragare och vad bör du ta hänsyn till när du ska välja den rätta produkten för dig? De flesta strumppådragare ser ungefär likadana ut, så du kan välja i princip vilken modell som helst och vara säker på att du får ett händigt hjälpmedel. Det finns dock varianter som du sätter ner på golvet och andra som kommer i form av ett helt stativ med handtag, så kika på de olika valmöjligheterna och satsa på det som blir bäst för just dig.

 

Hur strumppådragare fungerar

 

Lyckligtvis nog är det enkelt att börja komma i gång med att använda strumppådragare. Du håller först av allt strumppådragaren i handen medan du fäster strumpan över den. Därefter placerar du hjälpmedlet på golvet, för in foten i det och drar upp strumpan genom att dra nytta av snörena.

 

Såsom tidigare nämnt finns det dessutom strumppådragare till strumpbyxor, men kom ihåg att båda strumporna då tas på samtidigt istället för var och en. En sista punkt som du inte får glömma bort är att det finns särskilda strumppådragare som lämpar sig till stödstrumpor, så om det är just den här typen av strumpor som du bär är det inte en ordinär strumppådragare som du bör vända dig till.

 

About Melvin

administrator