När höst och vinter är över oss, så kommer det ju även en mängd olika sorters väder. Det är kallt, blött, mörkt, snö, regn och så vidare. En bra jacka är att rekommendera. Men vad ska du då välja? Det finns ju allt från dunjacka herr till vattentäta jackor och en massa däremellan. Dessutom kommer de ju med olika yttermaterial, olika längder, samt olika funktioner.

Varma jackor

Är det just en extra varm jacka du är ute efter, så finns det en del saker att tänka på. Som vad för stoppning den ska ha. Det brukar då stå mellan dun och syntet. Olika typer av fyllning passar för olika sorters väder, så det är ju bra att tänka på vad du ska ha din jacka till. Dun är det allra varmaste materialet.

Själva yttermaterialet är även det viktigt. Det yttre materialet är en viktig komponent för kommer det snö eller regn, så gäller det att jackan kan klara av det så att inte du blir kall och blöt. En jacka med vattenpelare runt 5000 mm eller mer är en bra start, har jackan även tejpade sömmar har du kommit ytterligare en bra bit på väg för att erhålla bra skydd mot väta.

Vattentäta jackor

Om det mest regnar ute är det smart att satsa på en jacka som är vattentät. Då är det kanske mer av en regnjacka det är du behöver. Om du rör på dig mycket ute, då bör du välja en jacka med så kallat funktionsmaterial. Sömmarna bör vara tejpade eller svetsade, så de står emot mycket väta. Hur vattentålig en jacka är mäts i vattenpelare. För att få kallas vattentät så ska den ha minst 2000 mm vattenpelare. Det kan även vara bra om jackan är vindtät.

Hitta rätt jacka

Oavsett om du vill ha en dunjacka för herr eller en regnjacka, kolla in sortimentet hos Decathlon!

About Melvin

administrator